„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”. Wielki finał już dzisiaj. Wystąpi Beata Kozidrak

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”. Wielki finał już dzisiaj. Wystąpi Beata Kozidrak

Finał 7. edycji „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”
Finał 7. edycji „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”Źródło:POLSAT
Już dziś wielki finał 7. edycji „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”. Specjalnie dla uczestników zaśpiewa Beata Kozidrak. Jakie zadania czekają na finalistów?

Dziesięć tygodni temu, 14 kulinarnych pasjonatów rozpoczęło przygodę życia pod okiem nowego piekielnego szefa kuchni – Mateusza Gesslera. Uczestnicy przeszli szkołę gotowania i prawdziwą szkołę życia! Już dziś wieczorem, czyli 2 listopada 2022 roku poznamy zwycięzcę 7. edycji programu „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”. W programie została już tylko czwórka najlepszych z najlepszych: Anna Anklewicz, Hubert Jabłoński, Jarek Gruda i Kamil Krupicz.

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” – wielki finał

Jednak miejsca w wielkim finale są tylko dwa i uczestnicy będą musieli o nie jeszcze zawalczyć. Widzów czeka nieprzyzwoicie wielka porcja emocji, bo kucharze mają niepohamowany apetyt na zwycięstwo. Rywalizacja odbędzie się w dwóch etapach. Najpierw uczestnicy przystąpią do blind testu, a kolejnym zadaniem będzie przygotowanie dowolnego dania głównego kuchni włoskiej. Nagrodą w tym challenge'u będzie kolacja z długo niewidzianymi najbliższymi, a do tego prywatny koncert królowej polskiej sceny muzycznej – Beaty Kozidrak.

Kto wygra ostateczne starcie i zdobędzie 100 tysięcy złotych oraz staż w jednej z restauracji szefa kuchni – Mateusza Gesslera? Tego dowiemy się już w 2 listopada o godz. 20:00 w Polsacie. Wielki finał „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” na żywo poprowadzi Krzysztof Ibisz. Poznajcie bliżej czterech finalistów siódmej edycji „Hell's Kitchen”.

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” – Jarek

 Jarek Gruda
Wiek: 27 lat
- Sam o sobie mówi, że jest typem niepokornym, ale o misiowatym sercu
- Przeszedł casting do jednej z wcześniejszych edycji „Hell's Kitchen”, ale wówczas wybrał wojsko i kobietę. Teraz podkreśla, że żałuje...
- Jest pewny siebie i zdeterminowany, by tym razem nie stracić szansy, jaką może mu dać udział w programie
- Prowadził swojego food trucka, a obecnie pracuje jako pizzerman w restauracji
- W wolnych chwilach rozwija pasję muzyczną, grając w zespole na perkusji
- Dobrze czuje się w kuchni włoskiej i polskiej, a jego mocną stroną są śniadania
- Jak przyznaje, jego słabsza strona to kuchnia Fusion

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” – Hubert

Hubert Jabłoński
Wiek: 23 lata
- Hubert marzył o udziale w programie „Hell’s Kitchen” odkąd skończył czternaście lat. Chciał się zgłosić, kiedy osiągnął pełnoletność, ale wtedy skończyła się emisja programu
- Uwielbia polską kuchnię, a zwłaszcza schabowego w wykonaniu swojej babci.
- Sam pisze o sobie tak: „Moją supermocą jest sposób łączenia nowoczesności z klasyką, którą nazywam klasyką z lekkim twistem. Uwielbiam klasyczne dania w nowoczesnej odsłonie, bądź połączone z klasycznym daniem zupełnie innej kuchni. Są to konsekwencje pracy z szefem Aytem Erdoganem, który pokazał mi jak świetnie można się bawić łącząc na talerzach różne kultury”
- Hubert uwielbia też kuchnię azjatycką, ale nie jest mocny w niej kulinarnie. Desery też nie są jego mocną stroną
- Jego drugą pasją, oprócz gotowania jest pożarnictwo. Od dwóch lat jest czynnym strażakiem i bierze udział w akcjach ratowniczych

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” – Ania

Anna Anklewicz
Wiek: 37 lat
- Przez kilka lat pracowała jako szef kuchni w Świebodzinie
- Planowała otwarcie swojej restauracji, ale przeszkodził w tym wybuch pożaru. Lokal spłonął, a Ania straciła wszystkie pieniądze zainwestowane w to miejsce
- Jest samotną matką. Jak sama mówi, chce pokazać córce, że kobiety mogą sporo osiągnąć w świecie kulinarnym
- Twierdzi, że jest na tyle zdeterminowana, żeby wygrać „Hell's Kitchen”
- Czuje się mocna w kuchni śródziemnomorskiej i daniach z wołowiny
- Anna lubi polować i dobrze radzi sobie z obróbką dziczyzny. Chce promować kulturę łowiecką

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia” – Kamil

Kamil Krupicz
Wiek: 33 lata
- Śpiewający i tańczący aktor, mający na koncie występy na deskach wielu warszawskich i krakowskich teatrów
- Aktywny w mediach społecznościowych. Prowadzi dwa kanały na Instagramie - jeden z improwizowanymi kreacjami aktorskimi, drugi z przepisami na fit potrawy
- Uwielbia podróże. Jak sam mówi, lubi zagubić się w lokalsowych zakamarkach, gdzie może zapomnieć o bożym świecie
- Podkreśla, że jest głodny szybkiego życia w wielkomiejskiej dżungli i uzależniony od endorfin po codziennym porannym crossficie
- Jego ulubione potrawy to tradycyjne polskie gołąbki oraz... czernina!
- W kuchni słabiej radzi sobie z wypiekami
- W programie chce uczyć się od najlepszych i sprawdzić, czy umie działać pod presją

„Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia"

„Hell’s Kitchen. Piekielna kuchnia” podbiła serca widzów na całym świecie. Amerykańska odsłona formatu wykreowała gwiazdę Gordona Ramsay’a. Liczne kolejne edycje m.in. w Niemczech, Francji, Hiszpanii, Finlandii, Danii, Belgii, Rumunii, Rosji oraz na Litwie, Ukrainie i w Polsce gromadziły miliony widzów. O sukcesie formatu zdecydowały jednak nie doskonałe receptury i kunszt, jakim muszą wykazać się uczestnicy, ale przede wszystkim emocje towarzyszące rywalizacji i charyzma prowadzącego. Nowym szefem jest Mateusz Gessler, jeden z najbardziej uznanych polskich mistrzów kuchni.

Czytaj też:
„Rolnik szuka żony”. Michał poślubił już jedną z kandydatek?
Czytaj też:
Joanna Jędrejek z „13 posterunku” zrezygnowała z show-biznesu. Jak wygląda?

Galeria:
Finał 7. edycji „Hell's Kitchen. Piekielna kuchnia”
Źródło: WPROST.pl / POLSAT