Na stronie internetowej restauracji AleGloria Magdy Gessler czytamy, że jest to miejsce w Warszawie z najlepszą polską kuchnią.
„Szeroki wybór potraw sprawia, że każdy znajdzie propozycje idealną dla siebie. W dostępnym menu znajdują się nie tylko wykwintne dania, ale także zachwycające smakiem wina. Dla wytrawnych podniebień przygotowano również doskonały wybór kawioru” – informuje właścicielka.
Restauracja organizuje także wszelakie przyjęcia – od biznesowych po weselne i oczywiście te najbardziej popularne w maju czyli komunijne. Właścicielka zapewnia, że organizując w AleGloria przyjęcie z okazji tego podniosłego święta, jej ludzie zadbają o „każdy, najmniejszy nawet element”.
Komunia w restauracji Magdy Gessler. Ile kosztuje? Jakie menu?
AleGloria udostępnia na swojej stronie trzy propozycje menu komunijnych. Najtańsza kosztuje 135 złotych za osobę, a najdroższa 178 złotych za osobę. Przyjrzyjmy się tej drugiej.
Wybierając tę opcję możemy zjeść jedną z 9 przystawek, wśród których są np. carpaccio z rostbefu z owocami granatu, tatar ze śledzia z orzechami imbirem na miodowym pumperniklu, parfait z gęsi na konfiturze z mango czy sałata Verde z pieczonym kozim serem, szpinakiem, avocado, prażonym czosnkiem i parmezanem.
Menu zakłada jedną zupę – bursztynowy rozół uperfumowany z kołdunami jagnięcymi, oraz dwa dania główne: mleczną cielęcinę sous-vide w kremowym sosie z białych trufli z kopytkami szpinakowymi lub suma na pęczotto grzybowym.
A na deser możemy sobie zażyczyć: królewski tort beza pavlova lub tort szwardzwald z gorzką czekoladą i wiśniami.
Dla gości, którzy chcą naprawdę zabłysnąć w towarzystwie, Gessler proponuje pokaz z gęsią w głównej roli. To danie serwowane przez kucharzy na sali z zasmażanymi buraczkami i opiekanymi ziemniakami. Koszt całej gęsi to 490 zł. Danie jest przeznaczone dla czterech osób.