Magda Gessler w wyemitowanym w czwartek 30 marca na antenie TVN odcinku „Kuchennych rewolucji” wyruszyła do Witnicy. To miejscowość położona na zachód od Gorzowa Wielkopolskiego, niedaleko granicy z Niemcami. Magdę Gessler wezwali właściciele restauracji i hotelu Witnica, który znajduje się w centrum miasteczka.
„Kuchenne rewolucje” w Witnicy
Kamila i Patryk to małżeństwo, które przejęło kierowanie Witnicą dwa lata temu. Kobieta przez lata prowadziła z sukcesem biuro rachunkowe, ale po cichu marzyła o swoim miejscu na ziemi, najlepiej niewielkim hoteliku. Traf chciał, że któregoś dnia do jej biura przyszedł klient, przy okazji dzieląc się wiadomością o chęci sprzedaży hotelu z restauracją „Witnica”. Żeby spełnić marzenie żony, Patryk pozbył się warsztatu zajmującego się autodetailingiem i wkrótce oboje stali się nowymi właścicielami obiektu.
Niestety, prowadzenie hotelu z restauracją okazało się niełatwą sprawą dla raczkującego w tym temacie małżeństwa. Poświęcony miejscu czas nie przekładał się na efekty – mimo że w hotelu byli goście, to sala restauracyjna świeciła pustkami.
Wraz ze zmęczeniem i frustracją, w małżeństwie zaczęły pojawiać się napięcia. Kamila zaczęła także chorować i kilka miesięcy temu przeszła zawał serca.
Co Magda Gessler zastała w Witnicy?
Gdy restauratorka przybyła do Witnicy, spróbowała wszystkich dań i stwierdziła, że są mocno przekombinowane. Szczerze wyznała właścicielom, że ich restauracja pozostawia wiele do życzenia. Jej zdaniem małżeństwo nie potrafi też ze sobą współpracować i zorganizować pracy swojej załodze. Dodatkowo Kamila i Patryk nieustannie się kłócili.
Gessler postanowiła pomóc małżeństwu w uratowaniu ich restauracji. Zmieniła Witnicę na Zajazd Je... je... jeleń! i odmieniła zarówno menu, jak i wygląd lokalu.
Czy Zajazd Je... je... jeleń! wciąż jest otwarty?
W mediach społecznościowych możemy znaleźć lokal wciąż pod starą nazwą. Miejsce to jednak wciąż funkcjonuje, więc wszystko wskazuje na to, że rewolucja Magdy Gessler się udała.
Zajazd Je... je... jeleń! Co w menu?
W menu restauracji znajdziemy burgery – włoski (z mięsem wołowym duszonym w czerwonym winie), dziki (z szarpaną dziczyzną, pieczonym ziemniakiem i warzywami) i żebro (z żeberkami wieprzowymi, warzywami i sosem barbecue). Każdy z nich kosztuje od 27 do 37 złotych. W karcie sa też lemoniady smoothie, alkoholowe drinki oraz desery – ciasto czekoladowo-piwne, beza, tiramisu szefa kuchni i semifredo.
Jak rewolucję Magdy Gessler oceniają internauci?
Na facebookowej stronie restauracji pojawiło się kilka komentarzy w związku z rewolucją Magdy Gessler. „Kamila jesteś bardzo dzielna i życzę Ci powodzenia w dalszym prowadzeniu restauracji”; „No niestety, talerze nie były tłuczone a szkoda bo lubię takie akcje”; „Metamorfoza z pozytywnym skutkiem czyli cel został osiągnięty bo jest pysznie”, „Lepiej się nie sugerować a skosztować” – piszą.
Kiedy kolejny odcinek „Kuchennych rewolucji”?
Nowy, 6. odcinek „Kuchennych rewolucji” zadebiutuje na TVN już w czwartek 6 kwietnia o godzinie 21:35.
Czytaj też:
Dwie uczestniczki odpadły z „Love Island”. Doszło do przeparowaniaCzytaj też:
Nowy miniserial HBO Max. Opowie o kulisach afery Watergate