Wykwintny Sylwester u Magdy Gessler. Cena przyprawia o zawrót głowy

Wykwintny Sylwester u Magdy Gessler. Cena przyprawia o zawrót głowy

Magda Gessler
Magda Gessler Źródło: Instagram / magdagessler_official
Sylwestrowa noc zbliża się wielkimi krokami. Z tej okazji Magda Gessler przygotowała w swojej restauracji U Fukiera w Warszawie specjalne menu. Sprawdziliśmy, ile kosztuje i jakie potrawy przygotowała gospodyni „Kuchennych rewolucji”.

Dla wielu restauratorów i właścicieli lokali gastronomicznych Sylwester to okazja do sporego zarobku. W związku z rosnącymi kosztami życia pojawiły się obawy, czy Polacy będą chcieli wydawać kilkaset złotych na jeden wieczór. Z najnowszego badania serwisu Rankomat wynika, że 63 proc. respondentów nie planuje na Sylwestra hucznych imprez, płatnych zabaw oraz wyjazdów. Aż 29 proc. ankietowanych z tej grupy zrezygnowało z wcześniejszych planów.

Sylwester w U Fukiera Magdy Gessler

Mimo dość pesymistycznych wyników sondażu, w wielu lokalach bilety na sylwestrowe imprezy czy kolacje zostały całkowicie wyprzedane. Wolne miejsca ma nadal warszawska restauracja U Fukiera Magdy Gessler. „Elegancka oprawa, piękne wnętrza oraz wyjątkowe menu i wine pairing sprawią, że to będzie niezapomniany wieczór” – zachęca właścicielka lokalu zapewniając, że przygotowała „wykwintne i wysmakowane menu”.

W ramach tradycyjnego menu degustacyjnego otrzymamy m.in. pate z foie fras w towarzystwie koniaku, gruszki i chili; carpacio z jelenia i buraka, a także grasicę cielecą muśniętą cytryną i oprószoną kryształkami soli. Ci, którzy zdecydują się spędzić ostatni wieczór roku w restauracji U Fukiera będą mogli także spróbować consomme z kaczki, przepiórki nadziewanej gęsią wątróbką oraz combru z jelenia. Na deser kucharze przygotowali makowe parfait z cynamonem oraz czekoladowe trio.

Magda Gessler wraz z szefem kuchni Szymonem Gołofitem przygotowali także menu wegańskie, w którym znajdziemy m.in. pastę z cieciorki z marakują, carpaccio z buraka i papryki oraz bakłażana muśniętego truflą na pumperniklu. W menu pojawia się także bulion warzywny, buraki alla wellington oraz pieczona papryka nadziana ratatouille. Na zakończenie wieczoru weganie będą mogli spróbować budyniu z kaszy jaglanej oraz lodów orzechowych na mleku kokosowym.

Ile kosztuje Sylwester u Magdy Gessler?

Ci, których zachęciło sylwestrowe menu U Fukiera i chcieliby spędzić ostatni wieczór w roku w restauracji Magdy Gessler muszą się liczyć ze sporym wydatkiem. Za tradycyjne menu zapłacimy 475 zł od osoby, nieco tańsze jest menu wegańskie, które kosztuje 325 zł od osoby. Cena ta nie obejmuje napojów ani alkoholu.

Czytaj też:
Boom na rezerwacje sylwestrowe. Tyle trzeba teraz zapłacić
Czytaj też:
Melanie C nie przyjedzie na Sylwestra Marzeń TVP. Gwiazda wydała oświadczenie