Kilkunastotysięczny Żnin położony jest w województwie kujawsko-pomorskim, a rzecz ujmując ściślej – na Pałukach (region historyczno – etnograficzny Wielkopolski). W długą tradycję kulinarną regionu nie wpisali się jednak niegdysiejsi rolnicy – Ania i Tomasz. Ich bowiem uwiódł i zauroczył „amerykański sen” o kurczakach w panierce.
„Kuchenne rewolucje”. Małżeństwo spotkała ogromna tragedia
Małżeństwo prowadziło w przeszłości gospodarstwo, które przejąć miał ich syn. Niestety spotkała ich największa możliwa tragedia – chłopak zmarł, a oni postanowili zakończyć uprawę roli. Żeby zacząć od nowa, postanowili otworzyć knajpę „Chicken Go”. Na początku zatrudniali około 14 osób – interes szedł świetnie.
Wszystko do czasu pierwszego lockdownu ze względu na pandemię. Restauracja zaczęła przynosić jeszcze większe straty, gdy w pobliżu otworzył się lokal należący do międzynarodowego fastfoodowego giganta.
Spirala długów wciąż niebezpiecznie rośnie (małżeństwo ma do spłacenia ponad 600 tys. zł), spychając małżeństwo coraz bardziej ku krawędzi. Magda Gessler znów będzie musiała wrócić do jednocześnie fundamentalnego – ale też w przypadku wciąż wielu restauratorów – retorycznego pytania: „Dlaczego wy trujecie ludzi?”.
Emisja 7. odcinka „Kuchennych rewolucji” już dziś o godz. 21:35 w TVN. 8. odcinek przedpremierowo dostępny będzie w ofercie Playera.
Czytaj też:
Traumatyczne wspomnienia Magdy Gessler. „Mama miała obsesję”Czytaj też:
Magda Gessler odpowiedziała na dociekliwe pytania w „Autentycznych”. Mówiła o kompleksach i swojej wadze