Choć zazwyczaj Magda Gessler ocenia różne restauracje, tym razem to jej lokal został wzięty pod lupę. Podjął się tego znany youtuber. Książulo odwiedził U Fukiera i podzielił się w sieci swoimi przemyśleniami. Ujawnił, że za siedem dań i deser zapłacił majątek.
Książulo ocenił dania w restauracji Magdy Gessler
Książulo jest znanym w sieci testerem kulinarnej oferty polskich fast foodów. Niedawno głośno było o tym, że odwiedził warszawski lokal z rurkami z bitą śmietaną, gdyż jego filmik w jeden dzień obejrzały aż 3 miliony internautów. Tym samym youtuber odmienił los nieco zapomnianej 39-letniej cukierni, ponieważ szybko zebrała się pod nią spora kolejka ludzi. Teraz mężczyzna postanowił przyjrzeć się popularnej restauracji Magdy Gessler, bo – jak powiedział – chciał „zjeść coś dobrego, coś takiego na wyższym poziomie”.
Za swoje zamówienie youtuber zapłacił aż 750 złotych. Skosztował siedmiu dań, wśród których znalazły się: krem z pomidorów malinowych, tatar, pierogi z cielęciną, pierogi z kaczką, kotlet schabowy, kaczka i stek z polędwicy wołowej. Na deser wybrał natomiast „niespodziankę Magdy”, którą był tort makowy. Po oczekiwaniu wynoszącym 40 minut podano mu najpierw zupę za 45 złotych, która okazała się przepyszna. Ocenił: „Nie będę się czepiał. (...) Jest gęsta, kremowa i mocno pomidorowa”.
Ceny dań w restauracji U Fukiera
Później Książulo otrzymał tatar za 62 złote. Choć nie spodobało mu się, że nie dostał do niego pieczywa, stwierdził, że danie jest smaczne i warte swojej ceny. Sześć pierogów z kaczką za 59 zł ocenił już nieco gorzej. – Farsz jest dobry, ale bez szału – powiedział. Do podobnych wniosków doszedł przy pierogach z cielęciną za 52 zł. Miłym zaskoczeniem okazał się z kolei stek z polędwicy za – bagatela – 210 złotych.
„Dawno mi żaden stek tak nie smakował, wróciłbym tutaj jeszcze raz, żeby go zjeść. Nie wiem, czy znam lepsze miejsce ze stekiem niż to” – wyznał YouTuber. Następnie podano mu pół kaczki za 159 zł oraz „najdroższego schabowego w Polsce” za 86 zł, który okazał się najgorszy z całej listy. Z jakiego powodu? Książulo ujawnił, że nie dało się pogryźć mięsa i dodał: „Pół kotleta idealne, pół było żylaste, ale nie jest to warte prawie stówki”.
Czytaj też:
Magda Gessler wydała oświadczenie ws. nowego odcinka „Kuchennych rewolucji”. „Wszystko szlag trafił”Czytaj też:
Magda Gessler dla „Wprost”: Czasem czuję, jakbym była świętą, a wierni chcieliby dotknąć cudu