Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ich ceny robią wrażenie

Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ich ceny robią wrażenie

Magda Gessler
Magda Gessler Źródło:Instagram / magdagessler_official
Magda Gessler sprzedaje sezonowe produkty w swoich delikatesach „U Fukiera”. Tym razem można kupić tam grzyby... w zawrotnych cenach.

Magda Gessler poza pracą w telewizji TVN i prowadzeniem swojego hitowego programu „Kuchenne rewolucje” wciąż jest także restauratorką. Ma kilka lokali – „Zielnik”, „Słodki słony”, „Ale Gloria”, „Polka” oraz „U Fukiera”. W tym ostatnim miejscu można kupić także sezonowe produkty. Ceny zawsze zaskakują, więc nie inaczej jest teraz, gdy w ofercie pojawiły się grzyby.

Magda Gessler sprzedaje grzyby. Ich ceny robią wrażenie

Portal o2 informuje, że w swoich delikatesach Magda Gessler sprzedaje obecnie potrawy z grzybami i grzyby w słoikach oraz suszone. Wybierając się tam na zakupy, trzeba być przygotowanym na spory wydatek. Za żur na prawdziwkach trzeba zapłacić aż 47,62 zł za 900 ml. Pulpety cielęce w sosie z borowików lub gulasz cielęcy z leśnymi grzybami kosztują 57,14 zł za 900 ml.

W ofercie u Magdy Gessler znalazły się także grzyby marynowane. Koszt 350-mililitrowego słoika opieniek to 20 złotych lub 26,67 zł w przypadku słoika marynowanych kurek. Maślaki i podgrzybki zamknięte w słoikach kosztują 22,86 zł.

Magda Gessler sprzedaje też suszone grzyby, które idealnie nadają się np. do bigosu. Za taki rarytas też trzeba sporo zapłacić. 25 g pokrojonych borowików kosztuje 18,10 zł lub 27,62 zł trzeba przygotować, płacąc za całe borowiki z kapeluszami.

Magda Gessler przyzwyczaiła nas do wysokich cen, bo podobne były latem, gdy królowały jagody. W lokalu restauratorki serwowano jagodzianki, które kosztowały 13 lub 23 zł w zależności od wielkości.

Czytaj też:
„Kuchenne Rewolucje”. Słodko-gorzki finał. Andżelika wróciła do Grzegorza!

Źródło: WPROST.pl / o2.pl