Magda Gessler już sprzedaje świąteczne potrawy. Ile kosztują? Tyle, co spora choinka!
Święta Bożego Narodzenia to czas wyjątkowy, pełen tradycji i smaków, które kojarzą się z rodzinnym ciepłem i niezapomnianą atmosferą. Dla wielu z nas przygotowanie wigilijnych dań jest nieodłącznym elementem świąt, ale nie wszyscy mają czas lub możliwość, by spędzać długie godziny w kuchni.
Właśnie dla tych osób w delikatesach Magdy Gessler istnieje możliwość zamówienia gotowych dań. Trzeba jednak liczyć się z tym, że może to być spory wydatek. Jakie są koszty takich świątecznych specjałów? Czy luksusowe dania przygotowane przez zespół Gessler zmieszczą się w świątecznym budżecie? Przyjrzeliśmy się bliżej cenom i ofercie tego prestiżowego miejsca.
Ile kosztują świąteczne dania u Magdy Gessler? Nie wszystkich na to stać
Magda Gessler to „kreatorka polskich smaków” i ulubienica widzów. Od lat prowadzi na TVN show „Kuchenne rewolucje”, które wciąż jest jedną z najchętniej wybieranych przez Polaków propozycji. Widzowie uwielbiają, gdy Gessler z=rzuca talerzami, a potem pomaga zagubionym właścicielom rozmaitych polskich restauracji, wyjść na prostą. Ona sama jest właścicielką kilku takich miejsc, a także słynnych delikatesów „U Fukiera”.
W ofercie delikatesów "U Fukiera" znajdziemy sporo klasycznych, świątecznych potraw. Za 300 g sałatki jarzynowej zapłacimy u Gessler 43 zł, ryba po grecku (2000 g) to koszt 49 zł, a pierogi z kapustą i prawdziwkami (5 sztuk) kosztują 51 zł. 10 uszek z borowikami do barszczu kupimy za 70 zł, a sam barszcz czerwony (900 ml) za 67 zł. Jeszcze droższa jest zupa grzybowa – za 900 ml trzeba liczyć się z wydatkiem z rzędu 83 zł. Najdroższe jednak są „U Fukiera” ciasta. Za tort makowy „uroczysty z pomarańczami” zapłacić musielibyście 450 zł, za sernik „prawdziwie krakowski” 97 zł, a za makowiec z orzechami "na bogato" 145 zł.
W ofercie delikatesów jest też sporo dań mięsnych. I tak np. kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką kosztuje 193 zł, a kurczak pieczony nadziewany wątróbką i chałką 135 zł.